idiotiske priče - idiotizmi

Zašto je priznanje nezavisnosti Kosova baš čist idiotizam?!

Još do vremena kada su Đinđić, Labus, Đelić i Dinkić našu propalu privredu spašavali tako što su rasprodavali sve što se prodati može i kome može, nije se pojavio idiotizam sličan ideji o dobrobiti Srbije od priznanja nezavisnosti Kosova! Neki idioti veruju da će nakon toga ovde procvetati ruže, te poteći med i mleko!
Tada će se, valjda, odmah pojaviti kamioni puni zlatnih poluga koje će se svima deliti, pamet će padobranima padati sa neba, radiće se samo po zakonu kao kod cara Dušana...
Sva sreća čeka iza priznanja Kosova, plus, dobićemo jako miroljubive susede, koji nikada ne bi ni mrava zgazili.
Jako miroljubivi susedi, koji samo gledaju svoja posla i poštuju nas sa najvišim uvažavanjem! Ali, malo sutra.
Imamo svakodnevne primere sa Hrvatskom i Bosnom, gde su ratovi završili se pre više od dvadeset godina, priznata im je nezavisnost i državnost ali opet začas sevnu varnice koje samo što ne upale ratove. Danas se susedski odnosi sa njima mogu nazvati svakakvim osim dobrim.
A tek Albanci koji sa svim svojim susedima imaju konflikte?
Sa Grcima već tradicionlno, u Makedoniji će tek da gori, naravno sa Srbima najveće! Čak ih imaju i sa Crnom Gorom jer tamo imaju jedno svoje selo kome nije pravo da živi u crnogorskoj državi, čak i tu.
Bujanovac, Medveđa, Preševo pa sve do Niša, drugačije su zacrtani na njihovim kartama. Imaju gadan apetit i oštre zube, pa se ti nadaj da će se jednom zasititi!
Priznavali im ili ne priznavali nezavisnost, oni neće puno mariti za to, nego će slediti planove koje su zacrtali. Uzmicanje pred njima sigurno neće pomoći, to je samo laganje sebe samih. Zato je potrebno ne ustupiti ni koraka i izbiti im iz glava tu ideju o priznaji i popuštanju njihovim nagonima za proširenjem teritorije.
Stoga se bolje sa Albancima kršiti oko Prištine i Peći nego oko Preševa i Niša! Nešto kao samodbrana putem napada.
Realno, Albanci su nas gadno dobili u ratu 1999 i sada su u ratnom pokliču, tako da se neće lako zaustaviti. Ne očekujete valjda da će se sada početi baviti astrofizikom, kvantnom mehanikom i genetskim inženjeringom, iako su jedva pismeni. Sada imaju velike probleme sa siromaštvom i zaostalošću a u takvom stanju mase je najlakše mobilisati za rat.
A onda, umesto obećanog raja i mira, dobiješ još jedan balkanski rat.

Zbog svega toga postoji samo jedno rešenje: čekati!
Sačekati lepo da i njih pojede tranzicija kao što jede i nas. Da im korupcija i pljačka dostignu naš nivo (ako je moguće dostići ga), da im mladi napredni ljudi pobegnu iz zemlje, da im se natalitet upropasti, prodaja naroda postane nacionalni sport...
Tek onda kada budu upropašćeni, kao mi što smo prsli, moći će se sesti i pregovarati, pa šta se dogovori. Pre toga nikako. Zato obavezno odjebati priču o priznanju koje donosi mir i blagostanje sa miroljubivim Albancima.
P.S: Ne mislite da ćete priznanjem Kosova oduševiti Ameriku i NATO jer bi nakon priznanja Kosova njihovo sledeće bilo: ajmo dalje, sad Sandžak i Vojvodina!


kosovo - idiotizmi