Bruka zvana obavezni vojni rok!

  • Mi dobro razumemo patriotizam i važnost odbrane zemlje ali znamo i da to nikako ne treba pokušavati  postići idiotlukom nazvanim UVOĐENJE OBAVEZNOG SLUŽENJA VOJNOG ROKA!. Odmah se prisetimo problema koje smo sa time imali u našoj nedavnoj prošlosti. Znamo kako je to izgledalo tada, a preko dve stvari nikako ne možemo preći.
    Prvo su takozvani “pacifisti” sa kojima nikako ne želimo da se nerviramo. Mi znamo ko su i šta su oni: imbecili nesposobni za život, koji ni sa četrdeset godina neće biti sposobni da vode brigu o sebi a kamoli da ispunjavaju neke obaveze ili da zaštite nekoga. Oni su prava nesreća za svoje roditelje, koji proklinju dan kada su rodili te nesposobne parazite, dok je ostatak familije ogradio se od svakog srodstva sa njima ili čak izbrisao sa liste ljudskih bića vrednih kiseonika. Dok vreme prolazi, ni samim tim imbecilima nije jasno kuda bi sa svojim glupim životom, jer su uvek i večito beskorisni a onda ih, recimo, pozovu u vojsku na obavezno služenje vojnog roka! Najedanput neko ima kakvu-takvu potrebu za njima a oni to iskoriste da kažu NEĆU! Odmah bi to iskoristili da svoj beskorisni i ništavni glas  izdižu do nebesa, kao neki važan stav, jer eto konačno mogu nekoga da odbiju. Navodno su protiv rata i oružja, miroljubivi ljudi, „pacifisti“, iako obično služenje vojnog roka nije u direktnoj vezi ni sa nijednim ratom. Ne, ni treći svetski rat ne bi bio ravan tragediji koji bi izazvao poziv njima na služenje vojnog roka .
    Kako se u ovoj sjebanoj zemlji svako može da preserava koliko hoće, odjednom bi se sve to pretvorilo u beskonačno natezanje i mučenje kojim bi nas doživotno davili. Zato nam ne treba sve to, bolje da se oslonimo na mladiće koji vojsku služe vojsku dobrovoljno, pa šta bude!
    Drugi, bitan razlog za neodobravanje uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, je ono što o našoj vojsci slušamo svakog dana, da je tamo stanje katastrofalno: besparica, beda, raspad sistema. Kako će onda u VS da prime i izdrže na hiljade regruta svake godine? Oni nemaju para ni gaće da im obezbede a kamoli uniforme (podrazumeva se da su one sašivene za vreme Josipa Broza Tita već izeli moljci).Kako bi samo uspeli obezbediti svim regrutima vojne cokule, taj trošak bi našu vojsku kapitulirao brže nego Hitler “41 godine! Možda bi se podrazumevalo da vojnici hranu donose sa sobom od kuće ili barem keš za kupovinu u pekari jer bi inače morali kuvati i jesti sopstvene čarape. Verovatno bi spavali bez grejanja u nekim oronulim vojnim barakama sličnim štalama , okruženi pacovima i bubama za koje VS ne bi imala hemijska sredstva da ih potamani. I na kraju najgore: ne bi imali ni novac za vojnu municiju potrebnu za vežbe i gađanja, tako da je najbolje da tamo zaduže lukove i strele, toljage, motke i sa njima vrše vojnu obuku. Tako bi od svega toga ispala jedna strašna bruka i cirkus. A bruke i cirkusa već imamo toliko previše da nam se država slobodno može nazvati Cirkuzantska Zemlja. Zato bi barem da preskočimo vojne tačke u našim cirkuzantskim predstavama.