Savremena književnost

Poput katastrofalnih poplava koje poslednjih godina pogađaju naša područja, tako ih pogađaju i strašne poplave domaće savremene književnosti. Vreme je da zaboravite Andrića, Crnjanskog, Balzaka, Tolstoja, Dostojevskog… i okrenete se generaciji modernih neponovljivih stvaralaca čiji talenat raspamećuje iole normalnog čoveka.
Svi književni standardi se ruše i nestaju sa pomenom zvučnih imena Suzane Mančić, Vesne Dedić, Marijane Mateus, Ive štrljić i ostalih zvezda trend književnosti. Pred njima su poklekle i neprikosnovene spisateljice bestselera za precvale ženice kao što su Habjanovićka, Bobićka i Bjelica.
Kakva su to samo oštra i britka pera, kakva je to beskompromisnost, senzacionalnost, provokativnost, neposrednost, smelost u pisanju a bogami tu su i pornografski elementi! Sve to zajedno odlikuje jeftino-urnebesni stil u kome su napisani njihovi veliki dragulji književnosti.  Dok se domaći muški pisci još uvek bakću sa neprevaziđenim likom sa ovih prostora, Josipom Brozom, i zavereničkim tumačenjem naše delikatne istorije, žensko pero se smelo i beskompromisno ustremilo na emancipaciju žena i proklamovanje nove vrste ljubavi: romantike spojene sa novcem, za koju se sve do današnjeg dana mislilo da je nespojiva sa zdravim i normalnim ljudskim osećanjima.                                                                               Promocije takvih izdanja su spektakli kakvi se viđaju samo u Holivudu a sam plemeniti izdavač “Laguna” je vazdignut u visine čije treševe nikada neće moći dosegnuti nijedna izdavačka kuća.

 

IDIOTIZMI – poseti sajt

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *