idiotiske priče - idiotizmi

Beogradski izbori godine 2018-te

Pred nama su beogradski izbori a to nam je donelo mnogo, mnogo, novih obećanja U KOJA SU PONEKI I OZBILJNO POVEROVALI!
Bili ljudi iz stranki ubedljivi i maštoviti i svašta se dosetili!

Jedna stranka se dosetila da malo ućari na već raspalom GSP-u: obećava da ako pobedi, svi će se u Beogradu voziti besplatno (valjda dok tamo u GSP-u ne nestane zaliha goriva).

Đilas je poznat po tome što voli skupe projekte a kud ćeš skuplje od kopanja metroa. Jeste da od troje pokretnih stepenica koje imaju u Beogradu, jedne uvek ne rade, jeste da su beogradski tramvaji i autobusi neočišćeni i prljavi ali metro je nešto drugo. On se valjda sam čisti a za njega pokretna stepeništa nisu ni u planu (to će izgraditi na nekim sledećim izborima). Hoće metro u Beogradu pa makar se zadužili za hiljadu narednih godina i jeli korenje po parkovima!

Naprednjaci su smislili sledeće: ako pobede poskidaće novogodišnju rasvetu sa beogradskih ulica. Ako ne pobede, neka je skida onaj što će zasesti u gradonačelničku stolicu (i proklata mu bila, naravno).
I oni obećavaju metro. Čak su se pre neki dan provozali gradskim autobusom da dočaraju kako će izgledati vožnja metro-om. Među njima je bio i Žika Šarenica koji je delovao uveren da ga stvarno vozi metro. Uostalom nije on jedini, uopšte nije malo onih glasača koji i ne znaju što je to metro. Zato je zgodno obećavati njegovu izgradnju jer oni nikada neće biti načisto sa time da li je obećanje ispunjeno ili nije.

O divljoj i nedozvoljenoj gradnji i nema kada da se priča. Trenutno su u trendu zgrade koje se podižu na deset centimetara od ulica, ulica kojima trotoari ne trebaju i nikada neće ni trebati. Te ulice odozgo pokrivaju terase tih zgrada tako da sunce i kiša ne padaju po njima (korisno jebote). Važno je samo da građevinska mafija i građevinski inspektori napune parama džepove !

Utiske o predstojećim beogradskim izborima najbolje možemo opisati po stihu iz pesme Beogradskog Sindikata „Lopovi se ušemili pa nema revanšizma!“. Više niko i ne spominje istrage protiv krađa i korupcije u opštinskim vlastima. To nije deo ničijeg predizbornog programa. Zna se, ko god pobedi ima pravo da krade! Pošteno i sigurno: lopov na lopova udariti neće!

Beograđani ajd uzdravlje, srećni vam izbori! (ko je uzeo dve hiljade dinara za svoj glas – uzeo je!)

beogradski izbori 2018